Tredje dagen på praktiken!

Hej hopp!
Nu har tre dagar gått på min praktik och det känns bara bättre och bättre. Det som är bra med att praktisera på ett dagis är att det är så lite dötid. När jag kom imorse, blev jag genast ockuperad av en liten tjej som ville spela spel. Sedan blev det slagsmål om vem som skulle få sitta i mitt knä under fruktstunden vilket var lite komiskt. Inte trodde jag att jag skulle bli så populär haha Nu har vi redan bestämt var jag ska sitta under lunchen imorgon OCH under mellanmålet. Herregud säger jag bara. Annars är barnen väldigt snälla och väl uppfostrade. Nu när jag har kommit in i rutinerna lite är det också lättare att vara med barnen och berätta vad som gäller. Det känns som om jag har fått en helt ny vinkel på det här med barn nu. Förut var jag mest obekväm men nu tycker jag att det är riktig kul. Jag kommer att sakna dem jättemycket när veckan är slut. Nu ska jag snart äta och sedan sova; är hur trött som helst! Kram på er!

Första dagen på praktiken

Min väckarklocka ringde kl halv sex imorse för att jag skulle hinna i tid till min första dag på praktiken. T. var snäll och följde med mig till min avdelning då hon själv har gått på dagiset vi praktiserar på. Till en början kände jag mig mest missanpassad men så snart barnen började leka med en gick tiden fort. Det var kul att se att de faktiskt tog för givet att jag var en ny fröken på en gång. Vi hade fruktstund, sångstund och arbetstimme innan det blev dags för lunch. När barnen skulle sova middag, efter lunch, hade T och jag äntligen tid att umgås lite. Vi spelade lite kort haha Sedan var det dags att gå ut, och då kunde vi också vara tillsammans :P Jag kom på den dumma idén att leka "prästens lilla kråka" med en tjej i knäet vilket resulterade i att jag fick sitta där i minst 20 minuter med alla olika barn. När jag slutade, kl 3, gick jag hem till T för att sedam hoppa på bussen till stallet ett par timmar senare. Det gick väl sisådär men jag skyller på att jag är dödstrött. Ont i halsen har jag också. Även om det gick bra idag, så är jag fortfarande nervös inför morgondagen :S Lova att hålla tummarna! Nu ska jag duscha och sedan gå och lägga mig. Kramar


Söndag!

Hej alla glada!
Har ni haft en skön helg? Min har faktiskt inte varit så tokig. Idag gick jag upp vid kvart över 11, åt frukost och badade fotbad. Mamma hade fyndat på Kicks i Nacka Forum där de tydligen rear ut svindyra fotvårdsprodukter och annat smått och gott. Hett tips. Mamma köpte bland annat fotvårdsprodukter från O.P.I. för 19 kr tuben! ( Ordpris runt 350 kr!). Sedan följde jag de svenska slalomdamerna med spänning. Det blev en härlig andra plats. Klockan var plötsligt två och jag skulle möta upp E. på Slussen vid halv tre för att träna på Friskis å Svettis. Det var en härlig genomkörare hehe Man var helt slut efteråt men det är det ju alltid värt. Nu har jag bakat scones till K då pappa ska skjutsa mig dit nu! Imorgon börjar min praktik och gissa om jag är nervös! Jag ska vara på ett dagis trots att jag inte har några småsyskon eller jobbat som barnvakt :S Hur ska detta gå? Jag bloggar mer om det imorgon! Nu måste jag kila! Må väl!

Lyckorus!

Goder afton!

Jag kom precis hem från spelningen i Huvudsta och känner mig så glad! Det var fyra band som spelade under kvällen och det sista bandet var så bra! Jag hade helt glömt bort ruset man känner när man hör ett bra band. Det var ju ett tag sen om man säger så. Jag kommer ihåg när jag och K gick på konserter och spelningar stup i kvarten och hur jäkla kul vi hade det. Det är så att man saknar gamla tider ibland alltså! I alla fall fick jag en sån himla lust att skriva en massa ny musik till bandet. Jag ock F. tänkte gå hem till henne och replokalen för att svepa några groggar och sedan skriva lite, men på bussresan hem insåg vi hur trötta vi egentligen är hehe Det känns helt underbart att vara hemma kl 11 en lördagskväll. Det kanske är så att man börjar bli gammal och grå. Nu ska jag återgå till mitt låtskrivande och te-drickande! Over and Out!

Varför, Varför, Varför?

Min mamma berättade för mig om sin kompis för längesen. Hennes son hade frågat henne en dag "Varför alla tjejer alltid faller för svin?" Det här var ett bra tag seden då jag inte var så gammal, men ändå har det funnits i bakhuvudet ändå sedan dess. Man kan ju lugnt säga att han hade en poäng. Senast idag fick jag det bevisat.

När jag började tvåan fick jag upp ögonen för en kille som jag inte hade sett förut. Jag tyckte att han var skitsnygg på avstånd och dessutom verkade han både gullig och snäll. Ni kan ju bara ana hur fel jag hade. Det började med att jag fick reda på att han hade strulat med ex-antal "populära tjejer" på skolan; ni vet sådana som alla vet vilka de är. Sedan halkade jag in på en tjej i skolans blogg som inte var sen med att skriva om hur självupptagen och jobbig han var. Jag som har ganska lätt att släppa killar, började såklart spana efter andra hunkar men: en gång snygg, alltid snygg. Sedan idag då. Av en händelse råkade jag komma in på hans blogg. Den speglade hur bra som helst vilken fullkomlig idiot han är eller i alla fall verkar vara. Bye Bye ****** **********

Jag träffade även en viss person i somras som min kompis sedan gick och kärade ner sig i. Redan första gången jag träffade honom lade jag märke till att hans syn på tjejer och sex inte var den sundaste, men jag ändrade såklart uppfattning när min kompis ständigt pratade om hur underbar han var etc. Hon borde ju veta bättre än mig som träffar honom varje dag liksom! Han visade sig i alla fall vara den killen jag trodde att han var från början. Det krävdes timmar för att övertala min kompis att släppa honom då han hade sagt saker som: "jag kan inte ha känslor för någon", "det enda jag ser hos en tjej är sex" och "jag och mitt ex hade sex 13 ggr om dagen". Därför ställer jag mig också frågan: VARFÖR FALLER ALLA TJEJER FÖR SVIN? Kan någon svara på detta? SNÄLLA!

Nu är det fikadags! See you later!

Trött...

Trött, trött, trött. Så kan jag beskriva mitt tillstånd just nu. Efter en helt genomrutten dag i skolan igår, med ett matteprov som jag inte ens vill prata om, hämtade mamma upp mig för lite upphandling av allt möjligt. Vi köpte bl.a. naturgodis till kvällen för 87 KRONOR :S Väl hemma var jag tvungen att gå och lägga mig ett litet tag för att överhuvudtaget orka med någonting. Humöret var inte på topp med andra ord. Klockan 8 kom L förbi för lite svull och The Cure. Då K olyckligvis blivit sjuk och Emma inte kom, trodde vi att det bara skulle bli vi två men ack så fel vi hade :P Kl 9 dök nämligen F upp vilket var super! Vi fixade fruktsallad med glass, grönsaker och dipp och naturgodis såklart. Då L hade glömt sin hårddisk med The Cure i bilen, fick vi nöja oss med min Greatest hits-skiva. Senare under kvällen laddade vi dock ner EN MASSA The Cure, så nu är jag minst sagt taggad inför konserten. Hur kvällen förlöpte tänker jag inte berätta, men vi hade det väldigt kul i alla fall. Kvällem avslutades i alla fall med att vi målade naglarna mitt i natten och att följa L till bussen i stormen haha För min del blev det även magknip. Varför ska min mage alltid strejka alltså?

Idag är det i alla fall en ny dag. Jag orkade inte gå upp förrän kl halv ett då jag väcktes av T som ringde. Ikväll ska vi nämligen på en spelning som hon har ordnat i Huvudsta. Det är väl inte direkt min typ av musik men jag, J och A ska i alla fall dit och supporta henne hehe F kanske också följer med om hon inte har för mycket att plugga, stackarn. Nu ska jag ta en skön dusch och sedan läsa lite i min franska bok ;) På måndag blir det praktik! Jag är redan nervös.
Kram på er

Snart helg!

Hejsan hoppsan!

Vad har ni för er? Jag sitter här och suktar efter helgen alltså! Imorgon blir det The Cure-kväll med de som ska gå med på konserten, sedan blir det Tess grej på lördag. Det ska bli kul, men först måste man bara genomlida fredagen i skolan. Tackvare vårt otroligt kassa schema så börjar jag kl 8 och slutar kl 16.45 varje fredag *SUCK*. Det blir inte bättre av att jag dessutom har matteprov och svenskaredovisning imorgon. Försöker de ta livet av en eller? Vi har i alla fall långlunch som kommer att avnjutas på Herman's. Längtar redan :)

Idag har jag annars varit i skolan. Torsdagar är dock rätt sköna då vi endast har tre lektioner, men jag slutade inte förrän kl 17 i alla fall. Sista lektionen var i alla pop- och rocksång, så det gjorde ingenting. Tänk så mycket man orkar om man bara får göra något kul! Jag ska sjunga en låt ihop med K och J. Vilken det blir är inte klart än, men det finns en hel del att välja på.

Mycket har hänt i klassen sen sist i alla fall vilket är väldigt skönt. Jag tog äntligen mod till mig och frågade J om lite saker, och hon råkade tycka precis som jag! Tänk vad saker och ting löser sig fort om man bara pratar om dem. En viss person var inte i skolan idag vilket kanske också underlättade lite. Dock har jag bestämt mig för att sluta snacka skit om folk och istället vara 100 % ärlig. Hur länge tror ni att jag klarar det? Om jag får säga min mening så blir det säkert inte så långvarigt, men jag ska göra ett försök. Nu ska jag renskriva en grej till svenskan imorgon, sedan ska jag träna lite! Klart slut!

Sweet Tuesday

Hej hopp!

Ibland är min skola bra underbar alltså. Jag hade inga lektioner idag, så det blev ytterligare en ledig dag för min del. Jag gjorde stora planer för min tisdag igår innan jag somnade, men självklart förstördes allt när jag vaknade och såg att klockan redan var 12! Den där långa promenaden som jag hade sett framemot får helt enkelt vänta. Istället blev det frukost med lite tittande i LaRedoutes vårkatalog som tydligen hade dumpit ner i brevlådan. Jag hittade som vanligt lite smått och gott då jag inte har några speciella problem med att shoppa och bränna pengar. Tyvärr. Sedan tog jag mig själv i kragen och räknade lite matte. Jag har nämligen prov på fredag och kom på nu hur lite jag egentligen kan, fy fy! Det blir till att plugga de restrerande dagarna av veckan. Annars har mamma ringt stup i kvarten och tjatat på att jag ska dammsuga hela övervåningen nu när jag är ledig. Efter en välförtjänt pastasallad satte jag igång Vinyl 107 och tog itu med det. Nu ska jag räkna lite matte igen, och sedan blir det bandrep hos F. Synd bara att det blir utan M. på trummor. Längtar redan tills ikväll då pappa ska göra Pasta Carbonara, MUMS =)
Hoppas att ni också har haft det bra! Tack och hej, leverpastej!

Visst är livet underbart

Ikväll har jag legat i soffan och kollat på Grammisgalan med mamma, pappa och syster-yster, hela familjen samlad, kan det bli bättre? Vi följde allt med spänning och blev förstås extra glada över att "Du levande" fick så många priser. Min kompis pappa är nämligen med i den och gör en pangroll (eller inte!). Han ligger typ på en soffa och säger två meningar, vilken filmdebut alltså! Detta var dock inte det jag ville skriva om. Efter Grammisgalan visades nämligen en dokumentär: "En resa genom helvetet". Den handlade om människor från Etiopien och Somalia som var på flykt till Saudiarabien för att söka lyckan där. Enda sättet att ta sig dit var genom en tre dagar lång och fruktansvärd båtresa. De la sina liv i händerna på människosmugglare. 128 människor packades samman på en 10 meter lång båt för att färdas i tre dagar utan mat och knappt något vatten. Om de rörde på sig eller pratade blev de slagna med bälten och om de blev alltför sjuka kastades de över bord. Kan ni tänka er? De allra flesta hade aldrig åkt båt vilket gjorde att de kräktes i påsar eller på varandra. Jag vill inte ens tänka på om de fick tillgång till någon slags toalett. Tänk, i TRE dagar. Man slutar aldrig att förvånas över hur grymma människor är mot varandra och hur orättvis världen är. Kommer den någonsin att bli jämlik? Det behövs många som reagerar tillsammans för att det ska bli någon förändring. Så nästa gång du ser någon som samlar in pengar, vänd inte bort blicken utan se det istället som en chans att hjälpa till. Det gör i alla fall jag, för det är jag som brukar stå där och samla in. Tack för mig!


Nina Persson, snygga jackor och så lite skitsnack!

Hej igen!

När jag sitter här i min ensamhet och tittar på youtube-videos förundras jag än en gång av en viss person; nämligen Nina Persson, sångerska i The Cardigans. För mig har hon varit en förebild när det gäller många saker enda sedan barnsben. Hon har en stil som konkurrerar med Kate Moss, ett ansikte som platsar på omslaget till Vogue och framförallt en röst som klår Britney Spears med hästlängder. Ändå är hon så avslappnad och ödmjuk. Hon är en sådan människa som man inte kan låta bli att tycka om och beundra. Jag kommer ihåg när jag såg The Cardigans live på Hawaii-scenen på Hultsfred sent en sommarkväll år 2006. Det var alldeles smockfullt framför scenen och de flesta killar var helt till sig. Först förstod jag inte riktigt vad det var de skrek, men efter ett tag gick det upp för mig att de lovordade Nina, och jag menar hur ofta händer det att en svensk kille droppar komplimanger? Den tjejen måste vara speciell alltså :P I alla fall hoppas jag på ett nytt album med The Cardigans snart; det har varit tyst från dem alldeles för länge.

Nu är det snart februari och det kommer inte att dröja länge förrän våren står för dörren. Härom dagen gick det upp för mig att jag inte har någon aning om vilken vårjacka jag ska ha i år. I sådana lägen är det tur att H&M finns som en räddare i nöden. Inget snack liksom. Jag hittade den här finfina jackan för endast 398 kr, vad tycks? Vad har ni tänk ha för jacka? :)

image1

Till sist måste jag ju också nämna att man inte kommer undan vissa personer även om man inte kommer till skolan. Det största ältningsoffret har sms:at och klagat på att ingen lyssnar på henne när inte jag är där, så jag har lovat ett timlångt telefonsamtal ikväll. Jag säger bara *SUCK*. Annars är det faktiskt flera som har hört av sig och frågat var jag är; sånt värmer så mycket! Nä nu ska jag sluta tjata! Ta hand om er nu! Over and Out!

Bara för att jag inte har något liv!

Bara för att jag inte har något liv så tänkte jag publicera en sån här :P

Ta fram din mobil och skriv ned namnet på den i telefonboken som ligger som det nummret som står här:

17. Daniel

40. Hultsfred Robert
37. Hultsfred Adrian
36. Henrika
48. Jens
35. Henrik
24. Emelie Jf
66. Lisa
72. Madde
54. Jossan
21. Elias


F:
Har du pussat nummer 72?
S: Jomen det har jag nog gjort :P 

F: Vilket är ditt bästa minne tillsammans med nummer 36?
S: Det måste nog vara en galna utekvällen i Frankrike haha 

F: När ska du träffa nummer 48?
S: Jag skulle ha träffat honom igår, men det blev inte så :(

F: Är nummer 54 söt?
S: Jomen det är hon absolut!

F: Vad var ditt första intryck av nummer 35?
S: Att han var jävligt jobbig :P

F: Hur träffade du nummer 17?
S: Han gick i min parallellklass i högstadiet

F: Gillar du nummer 21?
S: Oftast, men han är ju som han är

F: Har du träffat nummer 40 den senaste månaden?
S: Haha nej nej

F: När såg du nummer 72 sist?
S: I lördags

F: Har du varit i nummer 66 hus?
S: Nope

F:
När är nästa gång du ska träffa nummer 24?
S: Ingen aning, men det får lov att bli snart :)

F: Är du nära vän med nummer 37?
S: Det vill jag inte påstå eftersom det är min kompis pojkvän som bor i Australien :P

F:
Har du gått på bio med nummer 40?
S: Nej, men jag har gått på konsert!

F: Skulle du kunna gå ut med nummer 72?
S: Det har vi nog redan gjort :P

F: Vad pratar du och nummer 54 oftast om?
S: Det var ett tag sen vi sågs, men det blir väl om lite allt möjligt!

F: Känner du nummer 48?
S: Utan och innan då vi var tillsammans i 9 mån. 

F: Skulle du kunna ge nummer 21 en kram?
S: Utan tvekan :)

F: Hur är vänskapen mellan nummer 36 och 54?
S: De har ju inte ens träffats!

F: Hur länge har du känt nummer 35?
S: Några månader kanske, men vi har ingen kontakt nu.

F: Har nummer 17 ett förhållande?
S: Nej, men jag tycker att han borde bli tillsammans med en viss person haha

F: Har du velat slå 40 i ansiktet?
S: Nej då!

F: Hur träffade du nummer 35?
S: Det var på internet om jag minns rätt, men vi har aldrig träffats i verkligheten.


Home sweet home!

God morgon, god morgon!

Det blir trots allt till att vara hemma från skolan idag; ganska skönt faktiskt! Känns bra att ta en paus och vara hemma då min klass typ är genomrutten. Tänk er att umgås med samma människor  varje dag i 1,5 år men inte kunna visa sin riktiga personlighet. Där har vi mig i ett nötskal. Det känns som om jag går runt med en fasad och jag hatar det. Det har blivit en hel del negativa inlägg här vilket egentligen inte stämmer in på mig. Oftast är jag ganska glad och positiv av mig, men alla människor har ju sina baksidor! Detta om detta!

Sjukdag betyder ju tyvärr också att det inte blir någon hoppning för mig ikväll. Det är synd då det är som terapi att åka ut till stallet med allt vad det innebär. Jag får väl se till att ta det lite lugnt istället. Ska försöka fixa lite nya bilder på kläderna jag säljer på blocket också. Länkar dit om någon skulle vara intresserad!

http://www.blocket.se/vi/14667426.htm

Nu ska jag gå och äta frukost! Skriver mer senare :)

Take care!


Myror överallt!

Varför kan jag aldrig sitta still? Helt sjukt! Istället för att vila idag har jag fräst runt som en och annan gräsklippare. Far min rensade i sin garderob, så jag fann lite smått och gott användbart; bl.a. en mysig stickad tröja som är lång nog att ha som klänning. Jag hittade också två skjortor, prima ballerina! Sedan plockade jag fram symaskinen och sydde en ny tygpåse då det hände en liten olycka med den andra :P Jag råkar ju tyvärr ha en tendens att använda lite för mycket våld ibland (OBS! Dock inte mot djur och människor haha). Söndag betyder ju också städdag, vare sig man vill eller inte. För att få tyst mammas värsta tjat, städade jag undan de värsta drivorna av kläder och tog bort allt julpynt i mitt rum. På senaste tiden har ju mamma hittat ett och annat cigarettpaket i mina väskor, så det känns allt tryggast att städa själv! Nu hade jag tänkt ta en skön dusch för att sedan räkna lite matte med en kopp te i handen och underbar rökelsedoft i näsan. I stereon snurrar såklart Jonna Lee's debutplatta som jag fick av Å igår; surprise surprise! Förresten hade festen igår sina goda sidor. Jag träffade en superskön tjej som jag pratar med nu. Jag som precis grubblade över att jag inte orkar med mina problematiska vänner för tillfället; skönt att prata med någon annan! God kväll gott folk!


Sjuk...

Nu sitter jag här framför datorn med mitt te och mår skit.  Huvudet värker, nacken värker och febern ångar, och nej, jag är inte bakis, jag är faktiskt sjuk på riktigt. På ett sätt känns det ganska bra eftersom jag då kanske inte kommer att kunna gå till skolan, och då slipper jag ju en viss persons ältande om hennes ointressanta helg. Men. Skolan är ju till för att gå i, och jag orkar inte vara sjuk och missa en massa grejer. Frågan är bara vilket som är värst: att plugga mer eller att plågas av samma ointressanta skit som man har hört i typ ett halv år? Välj själva!

Festen igår var väl ingen höjdarfest, men lite drag blev det i alla fall mot slutet. Vi träffades först hemma hos L. för lite förfest bestående av hjärtformade chips, cider och skitsnack; mysigt faktiskt. Sedan tog vi oss till Västra skogen för att sedan försöka hitta till festen. Som tur var kom M&M och mötte oss; skönt att se att M. mådde bättre! Väl i dörren rusade jag och F. i på toan för att kissa då jag höll på att kissa på mig. Mer orkar jag nästan inte berätta. En viss person lackade ur för att hon först inte fick cigg av mig och sedan inte cider av K. Somliga lär sig visst aldrig att man inte får igen något om man aldrig bjuder. Jag orkar inte med folk som ska hålla på och snylta hela tiden, stört jobbigt! Det är ju liksom några få som alltid måste stå för allt och som förr eller senare kommer att bli utfattiga (typ jag). Festen visade sig vara någon typ av "klassfest" eller något, så vi blev väl halvt utstirrade och granskade inpå bara skinnet av de flesta. Jag hatar så att gå på fester där alla känner varandra, där ingen vågar prata med en bara för att man inte är en i gänget. Som vanligt lägger jag alltid skulden på mig själv för det, att det är jag som är blyg och inte pratar med någon, och att det är jag som alltid måste ha en kompis med mig för att ha roligt. Jag beundrar verkligen sådana som kan glida in på en fest och utstråla: "här är jag och det står jag för!" Sådana som är trygga i sig själva och totalt orädda. Kommer jag någonsin att kunna bli så? Jag måste verkligen släppa lite på hämningarna och bli mer framåt. Samtidigt diskuterade jag och F. att det egentligen är vi som är öppna och de som är stängda, eftersom vi alltid svarar på tilltal och välkomnar alla. Jag sitter i alla fall här och känner mig misslyckad med mitt te, men det ska bli bättre. Jag ska ta vara på min vilodag nu, var ju tyvärr ett tag sedan man hade en sådan! Klart slut!


och så jag också...

Så är man där igen. Jag svor nästan på att jag aldrig skulle skaffa en blogg, men rätt som det är så är allt gammalt glömt  och man är precis som alla andra. Sad but true. Jag tvivlar på att någon någonsin kommer att läsa min blogg, men det är ju inte det som är meningen. Poängen är ju att skriva av sig sina problem på något sätt. Nog om detta. Jag har precis fixat naglarna och ska strax börja göra mig i ordning inför kvällen äventyr. Efter att ha vaknat upp på Djurö imorse efter tjejmiddag hos M, bar det av in till stan för en mysig fika med Å i Gamla stan. Väl på bussen kom jag som vanligt på att jag hade glömt det viktigaste: Ås försenade julklapp; så typiskt mig! I alla fall hann jag hem en snabbis, så allt löste sig på ett eller annat sätt. Jag hann även med lite shopping som resulterade i två lite längre, välbehövliga t-shirts; en svart och en vit. Nu sitter jag här och väntar på middag med revbensspjäll, mums! Sedan är det dags att åka hem till L för lite förfest, för att senare åka vidare på fest i Solna. Egentligen har jag ingen som helst lust att festa, är både trött och har huvudvärk, men man är ju inte ung förevigt. Hoppas bara inte att kvällen "förgylls" med några stödsamtal bara, orkar inte med att leka privatkurator längre. Jaja! Nu sticker jag och har jävligt kul! Simma lugnt!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0